zondag 26 juli 2015

Kunststuk.

Wat hebben we heerlijk gegeten gisteren bij onze dochter en schoonzoon. Hij ( ja schoonzoon was de kok ) heeft zichzelf weer overtroffen. We begonnen met koffie, cake ( die had onze dochter gebakken ) en bonbons. Gezellig kletsen en ondertussen begon het koken ( de grote eettafel staat vlakbij het kookeiland ). Het voorgerecht was een salade met verschillende soorten sla, schuitjes witlof, flinterdun gesneden lente uitjes en lamsoor, geserveerd met geroosterd brood en geitenkaas. Daarna uiensoep. Van het hoofdgerecht ( groenteroostaart ), dat er echt zó mooi uitzag, geef ik hier de link voor het recept naar het blog van onze dochter. We aten er roodbaars, overgoten met 'n rode wijn saus bij. Voor ieder een kaasplankje met vijf soorten kaas, gezouten amandelen, druiven, 'n kers, vijgenconfituur en gekonfijte cranberry's met pistachenootjes. Om het verrukkelijke diner ( als dank voor het oppassen ) af te sluiten, nog koffie met super mooie ( en lekkere ) petitfours. Het oppasetentje was geslaagd, dankjewel.

3 opmerkingen: