zondag 9 september 2012

Les jeunes mariés


Ik werd vandaag verwend door m'n nichtje en haar man. Ze kwamen op visite en brachten cadeautjes voor me mee, als dank voor het maken van de trouwjurk, heel lief. Een lekkere fles wijn, een boekje met "Boer zoekt vrouw" fietsroutes en nog een bon om ergens, naar eigen keuze, te gaan lunchen. Daar gaan we dus héél erg van genieten. Na de koffie/thee, hebben we nog samen geluncht, en als onderdeel   daarvan deze bonensalade met fêta, al meer dan tien jaar 'n "familie recept".

1 blikje witte bonen ( 400 gr ).
1 blikje kidney beans ( 400 gr ).
1 flinke ( rode ) ui.
3 bos uitjes.
1 rode paprika.
2 flinke stelen bleekselderij.
250 gr fêta.
desgewenst zwarte olijven.

3 eetlepels citroensap of witte-wijnazijn.
1 teentje knoflook.
zout en versgemalen peper.
1 dl olijfolie.

Doe alle bonen in een vergiet en spoel ze goed af en laat ze uitlekken. Snipper de ui. Snijd de bosuitjes in ringetjes en houd het witte en het groene deel apart. Snijd de paprika zonder de zaadlijsten en de zaadjes in blokjes. Snijd de bleekselderij in de lengte doormidden en daarna in blokjes.
Doe het citroensap of de wijnazijn in een kom, pers er de knoflook bij en roer er wat zout en peper door. Blijf roeren tot het zout is opgelost en klop er met een garde de olijfolie door.
Doe de bonen in een grote kom en schep er de ui, het wit van de bosui, de paprika en de bleekselderij door.
Verkruimel de fêta en schep voorzichtig door het bonenmengsel. Schep er de dressing door en laat ca. 1 uur intrekken. Schep nogmaals door en bestrooi met het groen van de bosui en garneer desgewenst met zwarte olijven. Deze salade is ook lekker met rijst. Smakelijk eten.

1 opmerking:

  1. Hey tante,

    Die bonensalade ziet er heerlijk uit... leuk detail, ik weet ook nog dattie heerlijk smaakt! Veel plezier tijdens de lunch voor 2 (hopelijk tijdens een fietstocht uit het boekje). Daarna als afsluiter thuis een glas rode wijn!

    Liefs van het nichtje

    BeantwoordenVerwijderen